Större åtgärder vid köksrenovering

Lägga nytt golv

I de flesta fall är det personlig smak som avgör om golvet ska förnyas. Samtidigt leder renovering av köksgolv till utan tvekan en av de största wow-effekter vid ombyggnad av kök. Med den stora variationen av laminat- och vinylgolv kan nästan alla utseende uppnås och det som är bra med det: I många fall kan de placeras direkt på de gamla brickorna. Få råd om detta från en specialbutik. Med mycket överkomliga priser som börjar så lågt som 120 kronor per kvadratmeter kan renovering med vinylgolv vara ett mycket prisvärt alternativ. För högkvalitativ design måste du dock förvänta dig betydligt högre kostnader i vissa fall.

Byta ut bänkskivan

En repad och skadad bänkskiva bör bytas ut mot en ny när du renoverar köket. Att byta ut en bänkskiva är dock inte så lätt som du kanske tror. Det är mycket beroende på tillverkare och material på bänkskivan och köksdelen. Ibland så kan de inte bara bli pluggade eller skruvade, utan – till exempel med natursten – även limmade med silikon , varför basenheterna kan skadas när bänkskivan lossnar. Det är bättre att låta en specialist arbeta här för att spara problem med dina skåp senare.

Om du har bestämt dig för en ny bänkskiva bör du också överväga att byta ut diskhon som en del av köksrenoveringen. Många rostfria sänkor blir tråkiga med åren, med repor och kalkmärken. Med köpet av en ny bänkskiva har du också möjlighet att installera en större diskbänk eller en dubbla handfat, vilket förenklar ditt dagliga arbete i köket.

Spisar och diskmaskiner osv.

Fokus för en köksrenovering borde naturligtvis ligga på de områden som är defekta eller inte längre ser bra ut. Den tekniska utrustningen i köket avgör också hur modern den är. De som gillar att laga mat värderar också nya apparater, matlagning och bakning bekvämlighet och tekniska innovationer. Kunderna kan ofta se funktionaliteten för nya apparater i köksstudion testa ut och få råd. Dessutom kan köpta produkter ofta uppgraderas. I alla fall kan man säga att renoveringen av köket i de allra flesta fall går hand i hand med utbyte av elektriska apparater och att du bara ska ha dem anslutna av kvalificerad personal.

Kontakta oss för en köksrenovering i Stockholm!