Nytt utseende efter köksrenoveringen

Om ditt kök blir gammalt kan det visa tecken på användning. Repor visas på bänkskivan över tid, och du är inte längre nöjd med köksluckorna och handtagen. Men att köpa ett nytt kök kostar mycket pengar, anledningen till att du fortsätter att skjuta upp ditt köks byte.

Det finns ett billigt alternativ: du kan få ditt kök renoverat. Detta sparar dig kostnaden för tidskrävande demontering, detaljerad planering av ett nytt utrustat kök och ombyggnad. Ditt gamla kök behöver ofta inte bytas helt ut: en köksrenovering eller en ny köksinredning kan också vara värt.

Moderna kök behöver inte vara nya

Köksexperterna erbjuder en behovsbaserad renovering för ditt kök. Detta görs till exempel genom att byta ut köksluckorna. Kroppen kan bevaras, endast fronter, gångjärn och handtag förnyas. Det tar inte lång tid och när du renoverar ditt kök ser det helt annorlunda ut.

Våra köksrenoverare visar dig exakt vad som är möjligt. För att avgöra om renoveringen är värd kostnaden börjar experterna med att undersöka det befintliga köket. Om det bara finns mindre tecken på slitage och defekter kan dessa ofta repareras med liten ansträngning. Men det är också möjligt att ändra stilen utan att behöva rensa hela köksenheten eller hörnköket. En annan färg eller moderna material ger rummet ett nytt ansikte. Skillnaden är ännu större om du bryter igenom en hel vägg och renoverar köket på ett sådant sätt att det tidigare stängda utrymmet blir ett öppet kök.

Nyttig hjälp och inspiration för renovering av köket

Innan du börjar det praktiska arbetet själv bör du be experter och erfarna hantverkare om råd. En kvalificerad köksplanerare känner till de typiska problemen när det gäller designelementen och de tekniska detaljerna i köket. Köksbyggarna ansvarar för utvidgnings- och renoveringsåtgärderna.

Vissa av våra hantverkare har till och med specialiserat sig på ombyggnad och renovering. Här hittar du många tips och inspiration för hur du ska renovera, uppgradera och modernisera ditt kök. Du kan få idéer till ditt utrustade kök.

  • Populära köksdesign är:
  • Moderna kök med hög glans
  • Klassiska kök med matt fronter
  • Lantliga kök med mycket trä
  • Färska mönster med starka färgkontraster

Modernisering och funktionell expansion

Mycket är möjligt i kökskonstruktion så att du inte nödvändigtvis behöver köpa ett nytt kök om du vill ändra något. Skåpen kan utrustas med innovativa utdrag, så att du har mer lagringsutrymme. En stabil bänkskiva eller en modern diskbänk säkerställer inte bara ett nytt utseende utan ökar också elementens hållbarhet. Tillägget av den tidigare belysningen eller en bakvägg av glas i köket förändrar stämningen.
Med dessa kostnadseffektiva lösningar får du ett modernt kök. Väggbeklädnad eller väl genomtänkta specialkonstruktioner för hörnen ger ditt gamla kök mer glans och garanterar samtidigt mer komfort.

Nya köksapparater är också användbara. Om den tekniska utrustningen är inaktuell, men du fortfarande är nöjd med köksdesignen, kan du enkelt byta ut de olika elektriska apparaterna.

Om du håller dig borta från de höga kostnaderna för köket, bör du definitivt söka råd hos någon av våra kök specialister. Det kan hjälpa till att lägga till nya element för att fräscha upp matlagningsområdet. Ett dekorativt knivblock och andra eleganta tillbehör förbättrar ditt kök. Köksväxter och en fin hängning för köksredskapen ger mer atmosfär i köket.

Kontakta oss för en köksrenovering i Stockholm och se vad vi kan göra för dig och ditt kök.