Mindre projekt som du kan ta dig ann

Ta bort silikonfogar

Med åren blir fogarna i köket porösa och läckande. Dessa är normala tecken på åldrande av silikon och kan knappast förhindras. Om vatten tränger igenom de läckande lederna bakom plattorna, bildas fukt där, vilket kan leda till mögel. En porös yta kan missfärga eller forma silikonfogen. Det ser fult ut och kan vara skadligt för din hälsa. Regelbunden förnyelse av silikonfogarna förhindrar detta och kan med lite övning och manuell skicklighet tas i dina egna händer.

Ställ in accenter med väggfärg eller tapeter

Med lite färg kan din rumsliga effekt på ditt kök ändras på bara en dag. Ta en målare och en borste. Du bör vara nogran när du maskerar köket, annars kommer du att få färgstänk på golvet eller på köksmöblerna. Du bör också ta lite tid när du väljer din färg, eftersom varje färg ger en annan stämning. Blått i köket skapar utrymme, vit ser behållen ut och kan utformas med rätt åtföljande färger för att vara mysig och varm eller purist och cool. Var och en har sin egen färgeffekt, som du bör beakta för din köksdesign.

Och ett sista tips: se till att tapeten och väggfärgen över matlagnings- och diskbänken är vattenavvisande.

Liten detalj, stor effekt:

Nya kökshandtag

Skruva först loss de gamla kökshandtagen och mät avståndet mellan hålen som har blivit fria. Använd avståndet som mätenhet för de nya handtagen. Det finns också många lösningar där moderna och individuella lösningar för skåphandtagen finns.

Modernisera stänkskyddet.

Om du är en händig person och ditt kök har föråldrade kakelplattor, är vårt sista tips att göra något åt dem! Väggbeklädnader är idealiska för att täcka gamla köksplattor och är också mer kostnadseffektiva än att hugga av gamla brickor och installera nya.

Kontakta oss om du vill ha en professionell köksrenovering i Stockholm!