Hur rengör du en köksbänkskiva?

Det finns många olika bänkskivor nuförtiden. Det är naturligtvis superhändigt, eftersom du kan designa ditt kök helt efter din egen stil. Men eftersom köksbänkskivorna är gjorda av olika material som natursten eller plast, måste köksbänkskivorna underhållas på olika sätt. I detta blogginlägg markeras tre bänkskivor där vi anger hur du bäst kan rengöra dem!

Köksbänk i rostfritt stål

Du ser en bänkskiva i rostfritt stål mer och ofta. Det ger en industriell men också en modern look till ditt kök. Tyvärr är en bänkskiva i rostfritt stål ganska smittsam. Därför är det verkligen viktigt att rengöra bladet ordentligt. Det bästa sättet att göra detta är att ta bort den lösa smutsen först. Du kan använda en disktrasa för detta, men en liten bit kökspapper funkar också. När lös smuts har tagits bort, rengörs den vidare bäst med en mjuk trasa. Ha på tvålvatten med t.ex. rengöringsmedel och varmt vatten i diskhon. Lägg den mjuka trasan i detta och rengör sedan bänkskivan i rostfritt stål. Du kan också använda grön tvål eller tvättvätska istället för allrengöringsmedel. Om du vill rengöra bänkskivan ordentligt kan du också använda vinäger. Speciellt vinägerspray är perfekt, eftersom du enkelt kan ta bort oljiga fläckar från köksbänken.

Bänkskiva i granitkök

Granitbänkskivor är enkla att rengöra. Du kan göra detta med allrengöringsmedel, tvättmedel och kökssprej. Du behöver absolut inte mer än dessa resurser. Rengöringsmedel som vinäger, antikalk och andra aggressiva rengöringsmedel bör inte användas. Detta kan orsaka skador på en bänkskiva i granitkök.

Sammansatt kök bänkskiva

Precis som granit är en kompositbänkskiva också lätt att underhålla. Du kan använda vilket milt rengöringsmedel som helst. Det är viktigt att undvika frätande rengöringsmedel.
Är du nyfiken på möjligheterna med köksbänkskivor i ditt kök? Kontakta oss för en konstadsfri rådgivning.

Kontakta oss för köksrenovering i Stockholm