Framtidens kök

I genomsnitt varar ett kök 20 år. Det är därför det är viktigt att se till framtiden när man köper ett kök, för hur kommer kök att se ut om 20 år? Detta är naturligtvis svårt att förutsäga och det finns flera aspekter som måste beaktas för att förutsäga hur köken kommer att se ut i framtiden. Vilken roll kommer till exempel köket att spela i framtiden, vilken design kommer att förbli modern och vad med ny teknik? I det här blogginlägget berättar vi vad de nuvarande förväntningarna är för framtidens kök!

Effektivitet i köket

Under de senaste åren har kök blivit allt större. Ändå förväntas köken bli mindre i framtiden. Det beror på att fler och fler flyttar till städer. Som ett resultat måste fler bo på samma yta och hus eller lägenheter är därför mindre. Kökslayouten måste därför vara mer kompakt och detta förväntas redan. Ett exempel på detta är en multifunktionell diskbänk. Med denna diskbänk är det möjligt att flytta arbetsytan och / eller skärytan. Ett annat exempel är en kran som tillför kallt, varmt och kokande vatten. Det betyder att du inte längre behöver en vattenkokare. Slutligen köksskåp i framtiden till taket och med ljus i det. Inget lagringsutrymme lämnas sedan oanvänt och inget utrymme måste göras för en lampa.

Anpassning

När det gäller design i framtiden kommer personligheten att spela en viktig roll. Numera är det redan populärt att anpassa ditt kök till designen för resten av huset, men du kommer att se detta ännu mer i framtiden. Det är därför fler och fler köksjättar erbjuder anpassade kök istället för standardkök att välja mellan. Vi förväntar oss att människor kommer att vilja sätta ihop sitt eget kök i framtiden. Så de vill välja själva vilka färger, material, storlekar och vilken utformning av köket kommer att vara.

Anslutning

Dagens teknik förändras dagligen, men hur ska vi se detta återspeglas i framtidens kök? Svaret på denna fråga är anslutning: köksapparater som kan kommunicera med varandra. Detta är idealiskt, till exempel en spis som automatiskt sätter på extraktionen när du börjar laga mat. Eller en diskmaskin som kan bestämma hur mycket vatten och pulver som behövs för att rengöra disken baserat på diskarna. Slutligen förväntas det att kylskåp och skafferi kommer att utrustas med RFID-teknik. Du kan då se vad som fortfarande finns i ditt kylskåp eller skafferi via en app. Du kan då länka detta till din inköpslista, så att du vet vad du fortfarande måste köpa!

Kontakta oss om du vill ha en köksrenovering i Stockholm!