Det öppna köket

Det öppna köket är nu en del av den utbredda standarden. Varje lägenhet, vare sig det gäller en ny byggnad eller en renovering, syftar till denna typ av kök. Detta skapar också en annan känsla av utrymme. Tack vare kompakta alternativ kan kök göras mycket hemtrevligt och integreras i ett övergripande koncept för varje lägenhet eller familjehus.

Vid ombyggnad av ett sådant kök är emellertid flera preliminära undersökningar viktiga. Det handlar om väggarnas natur som bryts ut genom renoveringen. Fokus ligger på statistiken. En annan punkt är rören, som är dolda i befintliga väggar och delvis tjänar till att ansluta köket. Tillräcklig planering av det nya köket kan lösa många problem redan innan det första hammarslaget. Vi vet av erfarenhet att den ena eller den andra kabeln fortfarande är gömd i en vägg. Bra hantverkare kan hjälpa, som alltid kan hitta en lösning för alla problem på byggarbetsplatsen. Men nuförtiden kan alla önskemål för det nya köket och formen vanligtvis tillgodoses.

Material och färger i ett öppet kök

Trä i synnerhet kan se mycket hemtrevligt ut i ditt kök, men det skiljer sig från person till person och bör därför noga övervägas. Metaller som kromstål, som verkar ganska coola, är mer moderna. I princip ska du inte blanda mer än tre material när du väljer ett kök.

Klassikern inom kök är och förblir vita kök. Den ljusa färgen utstrålar hög kvalitet och renlighet. På grund av den tidlösa designen är köken perfekta för att kombinera matsalsmöbler av alla slag.

Kökens bakvägg kan vara ett blickfång i ett vitt kök. De olika alternativen från trä till glas gör att det inte finns några gränser för din fantasi, eftersom köket är det centrala rummet.
Öppna element i varje kök kan också bidra till komforten. Öppna hyllor eller nischer i kontrastfärger är populära medel. I bästa fall bör dessa ta upp materialiseringen och färgen på vardagsrumsmöblerna. Så varje rum ser ännu mer harmoniskt ut och ditt kök ser ut som om det är tillverkat i ett stycke.

Belysning i köket

Upplysta nischer skapar en mysig atmosfär i ditt kök, särskilt på kvällen. En annan effekt är att föremålen verkar lika hög kvalitet. Dessutom kan nischbelysningen i köket slås på under natten och i mörkret och det finns inget behov av det stora takljuset.
Du har också möjligheten att individuellt utforma ljusintensiteten i ditt kök så att du alltid har rätt ljus för respektive situation: till exempel starkt ljus för matlagning och bakning. Dessutom är den nya LED-belysningen mycket energieffektiv. På samma sätt har elektriska apparater idag en rad innovationer och energieffektivitet att erbjuda.

Kontakta oss för en köksrenovering i Stockholm!